Wie vind deze nou niet lekker?!! Deze overheerlijke frisse én zoete pizza is onweerstaanbaar en super makkelijk te maken! Bovendien heb je maar 5 ingrediënten nodig, en zijn aardbeien super gezond!! 😉 Niets meer wat je tegenhoudt dus..!
Ingrediënten:
- 1 pak vers pizzadeeg (opgerold uit de koeling) Die van AH vind ik persoonlijk altijd het lekkerst…Deze wordt zacht en luchtig met evengoed een knapperig korstje! Hier had ik die van Jumbo gebruikt…Ook lekker, alleen net iets minder zacht en luchtig.
- 1 klein bakje Mascarpone (250 gram, gekoeld)
- 1 klein pakje verse slagroom (ongeveer 200 ml ongeklopt en gekoeld)
- poedersuiker
- 500 gram aardbeien
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Leg een bakpapiertje op de bakplaat en rol hierop de pizzabodem uit.
- Prik een paar keer met een vork in de pizzabodem zodat deze zichzelf niet ‘opblaast’ en doe in de voorverwarmde oven. Houd zelf even in de gaten hoe bruin je de bodem wilt…Hij zal er ongeveer 5 tot 12 minuten in mogen…Zelf hebben we ‘m deze keer na 10 min. eruit gehaald.
Als je de bodem eruit gehaald hebt leg je deze opzij om af te koelen. - Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken.
- Doe het Bakje mascarpone in een kom en roer dit voorzichtig door met een lepel. Voeg daarna een scheutje slagroom toe en roer weer voorzichtig door tot dit gemengd is. Herhaal dit een paar keer tot je ongeveer de helft van de slagroom gebruikt hebt.
- Als je bodem nog niet voldoende afgekoeld is zet dit mengsel dan even in de koelkast.
- Bodem afgekoeld? Verdeel het mascarpone mengsel over de pizzabodem, smeer uit, verdeel hier de aardbeien overheen en bestrooi naar wens met een beetje (of meer

) poedersuiker…
Voila!!! Smullen maar!!!!
Plaats je een reactie als je het geprobeerd hebt?? Of als je nog andere lekkere varianten weet??!! Zou ik super leuk vinden!!!

#happyitaly
#aarbeienpizza
#supersimpel
#smullen
#recept
#aardbeien
#nietpersegezondwellekker


